5 tips voor vrouwen met een grote schoenmaat

De tijd dat vrouwen met een grote schoenmaat weinig keuze hadden, is gelukkig verleden tijd. We leven allemaal steeds op grotere voet en dat heeft zich vertaald in een groter aanbod. Toch blijft het voor veel vrouwen met grote voeten een moeilijke opdracht om het ideale paar te vinden. Als experte in vrouwenschoenen voor grote maten, deel ik graag mijn tips met jou. Zo sta ook jij binnenkort zonder stress in de schoenenwinkel! 

 

Tip 1: Kies altijd voor de juiste maat

Is de reden van die pijnlijke teennagel dat je schoenkast vol staat met schoenen die eigenlijk dat tikkeltje te klein zijn? Stop met het kopen van te kleine schoenen! Het gaat er écht niet voor zorgen dat jouw voeten 3 schoenmaten kleiner lijken. Ga juist voor perfect zittenden schoenen die ondersteuning bieden. De standaardregel hiervoor is dat je de lengte van je voet plus 7 mm extra neemt. Als je nog net je vinger achter je schoen kan zetten, weet je dat je de juiste maat te pakken hebt.

Tip 2: Een ronde of vierkante neus

Naar mijn mening kan iedere voet een schoen dragen met een puntige neus. Spijtig genoeg deelt niet iedereen die mening. Maak een puntige schoen volgens jou je voet meters langer? Hier heb ik een zeer eenvoudige tip voor. Door te kiezen voor schoenen met een ronde of vierkante neus, lijken je voeten optisch kleiner. Loafers en/of ballerina’s bieden hierin vele mogelijkheden.

TIP 3. Pump it up!

Durf hakken te dragen! Hakken geven een elegante silhouet aan je voeten en maken je benen in één oogopslag een stuk langer. De klassieke pump is een schoen die iedere voet (zelfs de grotere varianten) eer aan doet. Niet voor niks is de pump dé favoriet bij uitstek bij  bekende dames zoals Michelle Obama en Nicole Kidman. Daarbovenop is een pump tijdloos en kan je hem zowel zakelijk als feestelijk dragen. Conclusie de pump is steeds een smaakvolle keuze, ook met dat schoenmaatje meer. 

TIP 4. Ontdek nieuwe schoenmerken

Vind je in gewone schoenenwinkels simpelweg niet jouw goesting? Dan moet je nieuwe schoenmerken uitproberen die wel rekening houden met het feit dat steeds meer vrouwen schoenmaat 40 t.e.m.44 heeft. Het Italiaanse schoenenmerk Jhay bijvoorbeeld. Zij hebben een fantastisch aanbod betaalbare, kwaliteitsvolle en tegelijkertijd modieuze schoenen. Ook  Lilian, Gianfranco Lattanzi, Moda di Fausto, Komrads, Donna Carolina en Soleae zijn schoenmerken die rekening houden met vrouwen die een schoenmaat meer hebben zonder hiervoor in stijl in te boeten. Ga dus zeker op zoek naar verdelers van deze brands. 

TIP 5. Koop een schoen die jij mooi vindt.

Dit is mijn belangrijkste tip! Volg niet teveel de regels en kies vooral schoenen die jij mooi vindt en die bij jouw stijl past. Deze regel heeft weinig uitleg nodig. Wanneer je energie steekt in het uitzoeken van een comfortabele schoen dan is het minstens zo belangrijk dat je enthousiast wordt om hem aan te trekken. Want geen enkele schoen verdient het om ongedragen achteraan in de kast te verdwijnen.

Bel nu
Route